Melissa 645-079 Manual


Læs nedenfor 📖 manual på dansk for Melissa 645-079 (25 sider) i kategorien Kaffemaskiner. Denne guide var nyttig for 13 personer og blev bedømt med 4.5 stjerner i gennemsnit af 2 brugere

Side 1/25
1
DK
15 bar
Espresso & Cappuccino maskine ........................................ 2
SE 15 bar Espresso- & cappuccinomaskin .......................................... 5
NO 15 bars espresso- og cappuccinomaskin ...................................... 8
FI 15 baarin espresso- ja cappuccinokeitin ...................................... 11
UK
15 bar Espresso & Cappuccino Maker ........................................
14
DE 15 bar Espresso & Capuccino Maschine ...................................... 17
PL Ekspres ciÊnieniowy do kawy oraz cappuccino ............................. 20
RU Кофеварка для эспрессо и капучино с давлением 15 бар ....... 23
M E L I S S A
645-079
3
Pumpen begynder at arbejde (der lyder en brummen), og kort
efter løber der vand ud i beholderen.
Espressomaskinen er klar til brug, når cirka halvdelen af
vandet i vandbeholderen er løbet igennem. Drej tænd/sluk-
knappen til slukket position (b).
BRUG
Espressomaskinen kan bruges til fremstilling af f.eks. espresso
og cappuccino. Når vandet er opvarmet, kan du fremstille flere
kopper espresso efter hinanden, og det er muligt at skumme
mælk til cappuccino m.v. ved hjælp af dampdysen.
Opvarmning af espressomaskinen
Sørg fosition tændes, er espressomaskinen klar til brygning.
Dette tager ca. 2 minutter, men espressomaskinen fungerer
bedst, hvis du venter mindst 10 minutter.
Fremstilling af espresso
Monter tætningsringen (11) i bunden af filterholderen (6), og
kontrollér, at den sidder korrekt.
Monter det ønskede filter:
o Hvis du skal brygge én kop espresso, skal du først lægge
plastindsatsen (10) i filterholderen med den hule side opad.
Læg herefter filteret til 1 kop (9) oven på plastindsatsen.
Tapperne på ydersiden af filteret skal passe ind i hullerne på
indersiden af filterholderens kant. Hvis plastindsatsen vender
forkert, flugter overkanten af filteret ikke med filterholderen.
o Hvis du skal brygge to kopper espresso, skal du lægge
filteret til 2 kopper (12) i filterholderen (uden at montere
plastindsatsen først). Tapperne på ydersiden af filteret skal
passe ind i hullerne på indersiden af filterholderens kant.
Fyld kaffe (almindelig filterkaffe, espressokaffe eller en såkaldt
kapsel eller ”pod” med færdigdoseret kaffe) i filteret. Brug
evt. nedstopperen (13) til at presse kaffen sammen i filteret
(kaffekapsler skal ikke presses).
o Hvis kaffen presses hårdt, løber den langsomt igennem, er
stærkere end normalt og har et mørkt skum. Hvis kaffen
ikke presses sammen, løber den hurtigt igennem, er ikke så
stærk og har et lysere skum. Prøv dig frem, til du finder den
kaffetype og presningsgrad, der giver det bedste resultat.
Monter filterholderen på brygningsstudsen:
o Tag fat om håndtaget (8), og hold filterholderen op mod
brygningsstudsen med håndtaget pegende mod venstre.
o Drej håndtaget ind mod midten af espressomaskinen, til det
peger lige frem, og filterholderen sidder fast.
Kontrollér, at espressomaskinen er klar til brygning, og stil en
eller to kopper under filterholderen.
Drej tænd/sluk-knappen til brygningsposition. Efter et kort
øjeblik løber der espresso ud af dyserne på filterholderens
underside.
Når den ønskede mængde espresso er løbet igennem, eller
OK-indikatoren slukkes, skal du dreje tænd/sluk-knappen
til opvarmningsposition (hvis du vil fremstille flere kopper
espresso med det samme) eller slukket position.
Ved afmontering af filterholderen er det vigtigt at udligne
trykket efter endt brygning for at undgå, at kaffegrumset
sprøjter op fra filteret. Dette gøres ved at trykke udløsergrebet
(7) på siden af håndtaget ind, inden håndtaget drejes af.
Tøm filteret, skyl det, og fyld det evt. igen, hvis du vil
fremstille flere kopper espresso med det samme.
o Bemærk! Kaffen i filteret er meget varm!
Skumning af mælk
Kontrollér, at dampdysen er monteret korrekt.
Drej tænd/sluk-knappen til skumningsposition (a), og vent, til
OK-indikatoren tændes.
Hæld den ønskede mængde mælk i en beholder.
o Bemærk! Mælken bør være køleskabskold.
o Mælken udvider sig en del under skumningen. Fyld derfor
ikke beholderen mere end halvt op.
Dampdysen kan roteres omkring et kugleleje, så den kan
pege i forskellige retninger. Indstil dampdysen til en praktisk
position, og hold beholderen med mælken, så enden af dysen
er nede i mælken.
Drej dampregulatoren mod uret for at pumpe damp ned
i mælken. Mælken piskes, og der dannes et lag skum på
mælkens overflade.
Når der er dannet tilstrækkeligt meget skum, og mælken er
varm, skal du lukke dampregulatoren ved at dreje den med
uret. Drej tænd/sluk-knappen til opvarmningsposition (hvis du
vil fremstille flere kopper espresso) eller slukket position.
Kogning af vand
Opvarm vand som beskrevet i afsnittet Opvarmning
af espressomaskinen, og anbring en beholder under
brygningsstudsen.
Drej tænd/sluk-knappen til brygningsposition. Der løber vand
ud af brygningsstudsen.
Når den ønskede mængde vand er løbet igennem, eller
OK-indikatoren slukkes, skal du dreje tænd/sluk-knappen
til opvarmningsposition (hvis du vil opvarme mere vand eller
fremstille espresso) eller slukket position.
Drypbakke med overløbsindikator
Hvis du kommer til at spilde vand, espresso eller mælkeskum
under brygningsstudsen, opsamles det i drypbakken (5). Når
denne er fyldt, stiger en rød overløbsindikator op af et af hullerne
i risten på drypbakken. Tøm risten, når dette sker.
Løft forsigtigt bakken op, fjern risten, og hæld indholdet ud. Pas
på ikke at blive skoldet, hvis indholdet af drypbakken er varmt!
Drypbakken bør tømmes efter hver brug for at forhindre
lugtgener.
Tips
Varm kopperne op med kogende vand, inden du hælder
espresso i dem. Så holder de bedre på varmen. Brug små,
men kraftige kopper til espresso.
Den bedste espresso opnås ved at bruge espressokaffe, der
fås i de fleste supermarkeder.
Espresso bør drikkes straks efter tilberedningen.
En cappuccino fremstilles ved at hælde en eller to kopper
espresso i en stor kop og hælde skummet, varm mælk oveni.
Tilsæt evt. sukker efter smag, og drys lidt revet chokolade
eller kakaopulver ovenpå.
RENGØRING
Daglig rengøring
Før rengøring skal stikket tages ud af stikkontakten, og
espressomaskinen skal køle af.
Afmonter drypbakken, vask drypbakken og risten, og lad dem
tørre helt, inden du monterer dem igen.
Selve espressomaskinen rengøres bedst med en let fugtig
klud med varmt vand tilsat lidt opvaskemiddel.
Brug ikke nogen form for stærke eller slibende
rengøringsmidler på espressomaskinen eller tilbehøret.
Brug aldrig en skuresvamp eller lignende til rengøring af
espressomaskinen, da overfladen kan tage skade.
Afmonter den yderste del af
dampdysen ved at dreje den mod
venstre og trække den af. Træk
stålkappen af den afmonterede del
af dampdysen, og rengør begge dele
i sæbevand. Aftør den faste del af
dampdysen med en fugtig klud, og
lad samtlige dele tørre helt, inden du
samler og monterer dem igen.
o Bemærk! Kontrollér, at dampdysen
er samlet korrekt, og at de røde
tætningsringe på den faste del
af dampdysen sidder korrekt
inden samlingen (ud for pilene på
illustrationen).


Produkt Specifikationer

Mærke: Melissa
Kategori: Kaffemaskiner
Model: 645-079

Har du brug for hjælp?

Hvis du har brug for hjælp til Melissa 645-079 stil et spørgsmål nedenfor, og andre brugere vil svare dig




Kaffemaskiner Melissa Manualer

Melissa

Melissa 645-079 Manual

5 Oktober 2022

Kaffemaskiner Manualer

Nyeste Kaffemaskiner Manualer

Korona

Korona 10252 Manual

14 Januar 2025
Bestron

Bestron ACM6081R Manual

13 Januar 2025
Rowenta

Rowenta CG3508 Neo Manual

13 Januar 2025
Saturn

Saturn ST-CM0167 Manual

13 Januar 2025
WMF

WMF 800 Manual

13 Januar 2025
Korona

Korona 10310 Manual

12 Januar 2025
AEG

AEG KF5220 Manual

12 Januar 2025
Domo

Domo DO437K Manual

12 Januar 2025
Domo

Domo DO432K Manual

12 Januar 2025
TriStar

TriStar KZ-1218 Manual

14 Oktober 2024